July 27, 2021
11 11 11 AM
*କୁହୁକ ତାନ – ଜାନକୀ ମହାନ୍ତ*
*ମଣିଷ ଜାତି – ସ୍ରୋତସ୍ବିନୀ ପରିଡା*
*UNSUSPECTING FACE – Dr.Prasana Kumar Dalai*
*HARMLESS ZIGZAG ROAD – Dr. Prasana kumar Dalai*
*Soul Recapituled – Amb Maid Čorbić*
*A PSALM OF THE SOUL – Milka Minkova*
A Psalm Of Life – Faisal Justin
*Psalm of the Soul – Sudipta Mishra*
*Psalm of our Soul – Lyn Ramos V Alfonso*
*Psalm of the Soul – Sugar Zedna*
*Psalm of the soul – Mahanaj parvin*
*ଆତ୍ମା ଯେବେ ଗାଏ ଗୀତ – ଭାରତୀ ପଣ୍ଡା*
*MOON WITH A TUNE–Dr.Prasana Kumar Dalai*
*ଆତ୍ମା ଯେବେ ଗାଏ ଗୀତ – ପ୍ରଶାନ୍ତମୟୀ ରଥ*
*ଆତ୍ମା ଯେବେ ଗାଏ ଗୀତ – ଚୁମ୍କି ଦାଶ*
*ଆତ୍ମା ଯେବେ ଗାଏ ଗୀତ – ଗୌରୀ ବେହେରା*
*ଆତ୍ମା ଯେବେ ଗାଏ ଗୀତ – ନିତ୍ୟାନନ୍ଦ ସିଂହ*
*ଆତ୍ମା ଯେବେ ଗାଏ ଗୀତ – ଅନୀତା ଦାଶ *
*ଆତ୍ମା ଯେବେ ଗାଏ ଗୀତ – ସନ୍ତୋଷ କୁମାର ଅଦାବର*
*”ଜହ୍ନରାତି”–ଝରଣା ନାୟକ*
Latest Post
*କୁହୁକ ତାନ – ଜାନକୀ ମହାନ୍ତ* *ମଣିଷ ଜାତି – ସ୍ରୋତସ୍ବିନୀ ପରିଡା* *UNSUSPECTING FACE – Dr.Prasana Kumar Dalai* *HARMLESS ZIGZAG ROAD – Dr. Prasana kumar Dalai* *Soul Recapituled – Amb Maid Čorbić* *A PSALM OF THE SOUL – Milka Minkova* A Psalm Of Life – Faisal Justin *Psalm of the Soul – Sudipta Mishra* *Psalm of our Soul – Lyn Ramos V Alfonso* *Psalm of the Soul – Sugar Zedna* *Psalm of the soul – Mahanaj parvin* *ଆତ୍ମା ଯେବେ ଗାଏ ଗୀତ – ଭାରତୀ ପଣ୍ଡା* *MOON WITH A TUNE–Dr.Prasana Kumar Dalai* *ଆତ୍ମା ଯେବେ ଗାଏ ଗୀତ – ପ୍ରଶାନ୍ତମୟୀ ରଥ* *ଆତ୍ମା ଯେବେ ଗାଏ ଗୀତ – ଚୁମ୍କି ଦାଶ* *ଆତ୍ମା ଯେବେ ଗାଏ ଗୀତ – ଗୌରୀ ବେହେରା* *ଆତ୍ମା ଯେବେ ଗାଏ ଗୀତ – ନିତ୍ୟାନନ୍ଦ ସିଂହ* *ଆତ୍ମା ଯେବେ ଗାଏ ଗୀତ – ଅନୀତା ଦାଶ * *ଆତ୍ମା ଯେବେ ଗାଏ ଗୀତ – ସନ୍ତୋଷ କୁମାର ଅଦାବର* *”ଜହ୍ନରାତି”–ଝରଣା ନାୟକ*

*Lets talk with Prasanna Kumar Bhatta for Suryodaya_Sambhranta_Saraswat_Samman – 2021*

Lets talk with Prasanna Kumar Bhatta for Suryodaya_Sambhranta_Saraswat_Samman – 2021

Dear !

How are you? We hope that your day is quite pretty !

We are from International Administration of Suryodaya Literary Foundation (SLF).

Answer the following questions for features in our International web blog.

Name: Prasanna Kumar Bhatta
Father’s name: √Natabara Bhatta
Mother’s name: √Shibani Bhatta
Country:: India
D.O.B:- 10th Feb, 1955
Qualifications : M. A, M. Ed.

1) Do you come from a literary background?
Ans-: I come from an cultured cultivated family and belong to rural village.

2) Which writers did you enjoy reading as a reader?
Ans-: I enjoy Robert Frost, William Wordsworth, H. W. Longfellow
D. H. Lawrence .

3) Does writing energize or exhaust you?
Ans-: Writing inspires and instigates for creativity and imagination.The system Inhalation and exhalation is a continuous process. Sometimes the mind makes a locuna to make it colourful thought.

4) Who are your favourite living writers?
Ans-: Sam Pitroda, Manoj Das,
Khuswant Singh, Toni Morrison, Gopa Ranjan Misra.

5) Tell us about some of the books, that you’ve enjoyed.
Ans-: I have enjoyed reading books like Malgudi days, The Gulliver’s Travel, The ways of the World etc.

6) How do you work on your poems?
Ans-: I ponder and ponder my thoughts in my third eye and then make it lively and sprightly with my my lovely words in appropriate language . Appropiateness is indispensable in my writing. Writing reality based poem is my passion.

7) How does poetry make you feel?
Ans-:: Poetry gives me consolation and confidence that gives utmost gayness and glee.

8) What advice would you give to budding young poets?
Ans_: I would like to convey my monition and admonition to the young generation to follow appropriation. Creativity is your own property, you may use others’ words but to use meaningful and honourable language .

9) Why is poetry important?
Ans-: Poetry is such a life which fills ones mind with different colours and feeling that will give utmost pleasure and perfection.

10)If you could tell your younger writing self anything, what would it be?
Ans-: It is my one word advice and suggestion..
Don’t follow or copy others, rather make others follow you,
then it will be called. You.

11- Wish a message to Suryodaya Literary Foundation (SLF) , Opined your views.
Suryadaya Literary Foundation deserves name and fame as it touches the four corner of the World nowadays due to its genuineness, impartiality and honestly. I hope it will touch at the apex of perfection and be epitome not only in India but also the whole World .

12-Write a small quote about your poem.

I always recite this verse.
Eat, drink and be merry,
Look merry and cheery,
Laugh and fill laughter in
others’ life,
It is called your noble and
novel life.

Thanks,

Prasanna Kumar Bhatta, Ganjam, Odisha

 12,013 total views,  1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *