May 22, 2024
11 11 11 AM
ମାଆ–ମଧୁସ୍ମିତା ମିଶ୍ର
ମୁଁ ସହର ତଳିର ଝିଅ –ପ୍ରିୟଙ୍କା ପ୍ରିୟଦର୍ଶିନୀ ସ୍ବାଇଁ
*ମାନବିକତା ବନାମ ସ୍ୱାର୍ଥପରତା –ରିଙ୍କୁ ମେହେର*
*ସହର ସୁନ୍ଦରୀ କ’ଣ ଗାଁ ର ମହକ ବୁଝି ପାରିବ–ଟିଲି ମଲ୍ଲିକ*
ବାପାମାଆ ମାନେ ଏବେ କୁଆଡେ ଭାରି ଅଦରକାରୀ–ବାଦଲ ପଲେଇ
*ଗାଁ ର ପାଣି ପବନ, ଉଚ୍ଚ ଶିକ୍ଷିତ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ଲାଗି ଲାଞ୍ଛନା-ସୋନାଲି ନାୟକ*
“ଉଷ୍ଣ ଅପରାହ୍ନ” ଆଜିର ସମାଜକୁ ଏକ ଶକ୍ତ ଚାବୁକ- ଝୁନୁ ଦାସ
ଆଧୁନିକତାର ଅନ୍ଧ ପୁଟୁଳି-ପୂଜାରାଣୀ ଦାସ
ସମୟର ମୂଲ୍ୟ ମାନବର ମାନବିକତା ଓ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ -ଅରୁଣ ଡାକୁଆ
*’ମୃତ୍ୟୁ ସର୍ବଗ୍ରାସୀ’ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଉପସ୍ଥାପନା- ଶାଶ୍ଵତୀ ନନ୍ଦ*
“ଉଷ୍ଣ ଅପରାହ୍ନ” ଏକ ଆକଳନ- ତୃପ୍ତିମୟୀ ରାଉଳ
ସମ୍ପର୍କର ମାନେ(ଆଲେଖ୍ୟ ରଚନା)- ପ୍ରିୟଙ୍କା ପ୍ରିୟଦର୍ଶିନୀ ସ୍ୱାଇଁ
Allusions Of Longing–Manoj Kumar Panda
ALLUSIONS OF PELLUCID–Manoj Kumar Panda
Allusions Of God’s Legacy–Manoj Kumar Panda
ALLUSIONS OF MY ROUTE –Manoj Kumar Panda
ALLUSIONS OF MY CLOSED EYES–Manoj Kumar Panda
ALLUSIONS OF TEARDROPS-Manoj Kumar Panda
ALLUSIONS OF FORTUNE–Manoj Kumar Panda
Our Volunteers For Suryodaya Shanti Soumitri Sammilani -2023
Latest Post
ମାଆ–ମଧୁସ୍ମିତା ମିଶ୍ର ମୁଁ ସହର ତଳିର ଝିଅ –ପ୍ରିୟଙ୍କା ପ୍ରିୟଦର୍ଶିନୀ ସ୍ବାଇଁ *ମାନବିକତା ବନାମ ସ୍ୱାର୍ଥପରତା –ରିଙ୍କୁ ମେହେର* *ସହର ସୁନ୍ଦରୀ କ’ଣ ଗାଁ ର ମହକ ବୁଝି ପାରିବ–ଟିଲି ମଲ୍ଲିକ* ବାପାମାଆ ମାନେ ଏବେ କୁଆଡେ ଭାରି ଅଦରକାରୀ–ବାଦଲ ପଲେଇ *ଗାଁ ର ପାଣି ପବନ, ଉଚ୍ଚ ଶିକ୍ଷିତ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ଲାଗି ଲାଞ୍ଛନା-ସୋନାଲି ନାୟକ* “ଉଷ୍ଣ ଅପରାହ୍ନ” ଆଜିର ସମାଜକୁ ଏକ ଶକ୍ତ ଚାବୁକ- ଝୁନୁ ଦାସ ଆଧୁନିକତାର ଅନ୍ଧ ପୁଟୁଳି-ପୂଜାରାଣୀ ଦାସ ସମୟର ମୂଲ୍ୟ ମାନବର ମାନବିକତା ଓ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ -ଅରୁଣ ଡାକୁଆ *’ମୃତ୍ୟୁ ସର୍ବଗ୍ରାସୀ’ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଉପସ୍ଥାପନା- ଶାଶ୍ଵତୀ ନନ୍ଦ* “ଉଷ୍ଣ ଅପରାହ୍ନ” ଏକ ଆକଳନ- ତୃପ୍ତିମୟୀ ରାଉଳ ସମ୍ପର୍କର ମାନେ(ଆଲେଖ୍ୟ ରଚନା)- ପ୍ରିୟଙ୍କା ପ୍ରିୟଦର୍ଶିନୀ ସ୍ୱାଇଁ Allusions Of Longing–Manoj Kumar Panda ALLUSIONS OF PELLUCID–Manoj Kumar Panda Allusions Of God’s Legacy–Manoj Kumar Panda ALLUSIONS OF MY ROUTE –Manoj Kumar Panda ALLUSIONS OF MY CLOSED EYES–Manoj Kumar Panda ALLUSIONS OF TEARDROPS-Manoj Kumar Panda ALLUSIONS OF FORTUNE–Manoj Kumar Panda Our Volunteers For Suryodaya Shanti Soumitri Sammilani -2023

*Lets talk with Dr. Santanu Kumar Dash for Suryodaya_Sambhranta_Saraswat_Samman – 2021*

Suryodaya_Sambhranta_Saraswat_Samman – 2021

Dear !
Dr. Santanu Kumar Dash,

How are you? We hope that your day is quite pretty !

We are from International Administration of Suryodaya Literary Foundation (SLF).

Answer the following questions for features in our International web bog.

Your Name : Dr. Santanu Kumar Dash.
Country: India
Date of birth: 1st, October, 1960
Father & Mother’s name-:Late Shyamaghan Dash
Late Rangabati Dash
Qualifications_: M. A. , Ph. D. (Eng)

1) Do you come from a literary background?
Ans-: Yes I belong to a village of intellectuals which gives birth to eminent authors like Pandit Ananta Ram Kar Sharma and poet Dr. Jugal Kishore
Satapathy and Writer and Freedom Fighter Sri Maguni Dash.

2) Which writers did you enjoy reading as a reader?
Ans-: I enjoyed reading Shakespeare, Thomas Hardy, William Wordsworth, Richard Wright, John Keats, Robert Frost and so forth.

3) Does writing energize or exhaust you?
Ans-: Writing exhausts as well as it energizes. The process of outlet and inlet is ever on. Sometime the mind becomes blank only to make it fill.

4) Who are your favourite living writers?
Ans-: Anne Tyler, George Saunder, Toni Morrison, Chetan Bhagat. and so on.

5) Tell us about some of the books you’ve enjoyed.
Ans-: I have enjoyed reading books like Far From The Madding Crowd, The Ways of The World, The Gulliver’s Travel, The Sons And The Lovers and last not the least The Native Son.

6) How do you work on your poems?
Ans-: I conceive thoughts in my mind which accumulate after seeing a sight in my inner eyes that find expression through the application of apt and accurate language.

7) How does poetry make you feel?
Ans-:: Poetry gives me solace. Reading and Writing poetry gives me immense pleasure.

8) What advice would you give to budding young poets?

Ans_: I give admonish to budding young poets that the thoughts should be yours but for the language they should depand on others

9) Why is poetry important?
Ans-: Poetry adds colour to your life void it life becomes barren and sterile

10)If you could tell your younger writing self anything, what would it be?

Ans-: My sincere advice to the budding stars not to be misguided by the conception of becoming great overnight by making self promotion posting writings of others in their own name to gain the cheap fame and popularity

11- Wish a message to Suryodaya Literary Foundation (SLF) , Opined your views.

Suryodaya Literary Foundation is the premiere Organization in the State of the International acclaim and reputation. It identifies and recognises the literary genius across the Globe with honest and impartial way. I wish the literary Foundation would come out with flying colours the days to come.

12-Write a small quote about your poem/Story/fiction.

My Vacant Lot
After every creation my mind is lost into oblivious a state of nothingness. Why this happens?
I am in a state of pensive mood. Desperately trying to unfold the interior region of my wit and emotions.
Thoughts come like rain
Delayed by the monsoon in the distant hills. And emotion imprisoned like a unruly rebel
Unable to access , without from within.

Dr. Santanu Kumar Dash.

Loading

2 thoughts on “*Lets talk with Dr. Santanu Kumar Dash for Suryodaya_Sambhranta_Saraswat_Samman – 2021*

  1. Greetings! Extremely beneficial information in this distinct report! It’s the small alterations that is likely to make the best changes. Quite a few many thanks for sharing!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *