April 12, 2024
11 11 11 AM
ମାଆ–ମଧୁସ୍ମିତା ମିଶ୍ର
ମୁଁ ସହର ତଳିର ଝିଅ –ପ୍ରିୟଙ୍କା ପ୍ରିୟଦର୍ଶିନୀ ସ୍ବାଇଁ
*ମାନବିକତା ବନାମ ସ୍ୱାର୍ଥପରତା –ରିଙ୍କୁ ମେହେର*
*ସହର ସୁନ୍ଦରୀ କ’ଣ ଗାଁ ର ମହକ ବୁଝି ପାରିବ–ଟିଲି ମଲ୍ଲିକ*
ବାପାମାଆ ମାନେ ଏବେ କୁଆଡେ ଭାରି ଅଦରକାରୀ–ବାଦଲ ପଲେଇ
*ଗାଁ ର ପାଣି ପବନ, ଉଚ୍ଚ ଶିକ୍ଷିତ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ଲାଗି ଲାଞ୍ଛନା-ସୋନାଲି ନାୟକ*
“ଉଷ୍ଣ ଅପରାହ୍ନ” ଆଜିର ସମାଜକୁ ଏକ ଶକ୍ତ ଚାବୁକ- ଝୁନୁ ଦାସ
ଆଧୁନିକତାର ଅନ୍ଧ ପୁଟୁଳି-ପୂଜାରାଣୀ ଦାସ
ସମୟର ମୂଲ୍ୟ ମାନବର ମାନବିକତା ଓ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ -ଅରୁଣ ଡାକୁଆ
*’ମୃତ୍ୟୁ ସର୍ବଗ୍ରାସୀ’ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଉପସ୍ଥାପନା- ଶାଶ୍ଵତୀ ନନ୍ଦ*
“ଉଷ୍ଣ ଅପରାହ୍ନ” ଏକ ଆକଳନ- ତୃପ୍ତିମୟୀ ରାଉଳ
ସମ୍ପର୍କର ମାନେ(ଆଲେଖ୍ୟ ରଚନା)- ପ୍ରିୟଙ୍କା ପ୍ରିୟଦର୍ଶିନୀ ସ୍ୱାଇଁ
Allusions Of Longing–Manoj Kumar Panda
ALLUSIONS OF PELLUCID–Manoj Kumar Panda
Allusions Of God’s Legacy–Manoj Kumar Panda
ALLUSIONS OF MY ROUTE –Manoj Kumar Panda
ALLUSIONS OF MY CLOSED EYES–Manoj Kumar Panda
ALLUSIONS OF TEARDROPS-Manoj Kumar Panda
ALLUSIONS OF FORTUNE–Manoj Kumar Panda
Our Volunteers For Suryodaya Shanti Soumitri Sammilani -2023
Latest Post
ମାଆ–ମଧୁସ୍ମିତା ମିଶ୍ର ମୁଁ ସହର ତଳିର ଝିଅ –ପ୍ରିୟଙ୍କା ପ୍ରିୟଦର୍ଶିନୀ ସ୍ବାଇଁ *ମାନବିକତା ବନାମ ସ୍ୱାର୍ଥପରତା –ରିଙ୍କୁ ମେହେର* *ସହର ସୁନ୍ଦରୀ କ’ଣ ଗାଁ ର ମହକ ବୁଝି ପାରିବ–ଟିଲି ମଲ୍ଲିକ* ବାପାମାଆ ମାନେ ଏବେ କୁଆଡେ ଭାରି ଅଦରକାରୀ–ବାଦଲ ପଲେଇ *ଗାଁ ର ପାଣି ପବନ, ଉଚ୍ଚ ଶିକ୍ଷିତ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ଲାଗି ଲାଞ୍ଛନା-ସୋନାଲି ନାୟକ* “ଉଷ୍ଣ ଅପରାହ୍ନ” ଆଜିର ସମାଜକୁ ଏକ ଶକ୍ତ ଚାବୁକ- ଝୁନୁ ଦାସ ଆଧୁନିକତାର ଅନ୍ଧ ପୁଟୁଳି-ପୂଜାରାଣୀ ଦାସ ସମୟର ମୂଲ୍ୟ ମାନବର ମାନବିକତା ଓ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ -ଅରୁଣ ଡାକୁଆ *’ମୃତ୍ୟୁ ସର୍ବଗ୍ରାସୀ’ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଉପସ୍ଥାପନା- ଶାଶ୍ଵତୀ ନନ୍ଦ* “ଉଷ୍ଣ ଅପରାହ୍ନ” ଏକ ଆକଳନ- ତୃପ୍ତିମୟୀ ରାଉଳ ସମ୍ପର୍କର ମାନେ(ଆଲେଖ୍ୟ ରଚନା)- ପ୍ରିୟଙ୍କା ପ୍ରିୟଦର୍ଶିନୀ ସ୍ୱାଇଁ Allusions Of Longing–Manoj Kumar Panda ALLUSIONS OF PELLUCID–Manoj Kumar Panda Allusions Of God’s Legacy–Manoj Kumar Panda ALLUSIONS OF MY ROUTE –Manoj Kumar Panda ALLUSIONS OF MY CLOSED EYES–Manoj Kumar Panda ALLUSIONS OF TEARDROPS-Manoj Kumar Panda ALLUSIONS OF FORTUNE–Manoj Kumar Panda Our Volunteers For Suryodaya Shanti Soumitri Sammilani -2023

Nguyen Chinh The Foreign Counselor of Suryodaya Literary Foundation (SLF).

Nguyen Chinh
The Foreign Counselor of Suryodaya Literary Foundation (SLF).

APPOINTMENT LETTER OF FOREIGN COUNSELOR –:

Dear
Nguyen Chinh! , Vietnam

We are glad to inform you that you have been appointed as our Honorable Foreign Counselor of   Suryodaya Literary Foundation (SLF) . From- Vietnam

Congratulations and best regards from
Global Administrative Family of
Suryodaya Literary Foundation (SLF).
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐

Nguyen Chinh

From– Vietnam
Name : Nguyễn Châu Ngọc Đoan Chinh (true name)
Facebook name: Nguyen Chinh,

Pen name: HONG NGOC CHAU
Country: Vietnam
Date of birth: 23/ 4/ 1964
Father & Mother’s name-:
Father’s name: Nguyễn Văn Hữu Trí
Mother’s name-: Châu Thị Liên Chi
Qualifications_:

writer/poet/novelist…

1) Do you come from a literary background? 

Answer: was graduated Master of Education I have written poems and articles when I was 10 of age.

2) Which writers did you enjoy reading as a reader?

Ans-:1. CORMAC Mc CARTHY. (The Child of God)(The Road)

2. KASUO ISHIGURO – KLARA AND THE SUN.

3) Does writing energize or exhaust you?

Ans-: I love writing, never feel exhausted.

 4) Who are your favourite living writers?

Ans-: KAZUO ISHIGURO
and CORMAC Mc CARTHY.

5) Tell us about some of the books you’ve enjoyed.

Ans-:1. CORMAC Mc CARTHY. (The Child of God)(The Road)

2. KLARA AND THE SUN

6) How do you work on your poems?

Ans-: I write poetry with material from real life.

     7) How does poetry make you feel?

Ans-:I enjoy much when writing.

 8) What advice would you give to budding young poets?

Ans_:I am very much adored by many poets and writers who like  my narrative poems. So I want budding young poets do all their best, more and more success.

 9) Why is poetry important?

Ans-: Poetry is often short and has rhyme and rhythm to help readers easily remember and thus the poet’s message is highly effective.

10) If you could tell your younger writing self anything, what would it be?

Ans-: What I want to tell young poets is that life has two important things. First, as a poet, we have the wisdom given by the Creator, we must must have RESPONSIBILITY to what we write, and we are grateful to the Creator, being human. Secondly, this life is full of injustice, hatred, war, violence, young poets should call for love and mercy to unfortunate people.
*

Write a small quote about your poem:

My poetry is borowed the Creator’s words to the humans.

Congratulations and best regards from
Global Administrative Family of
Suryodaya Literary Foundation (SLF).
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐

Loading